Van Teletoets naar RemindoToets

Nieuwsbericht

Van Teletoets naar RemindoToets

28 augustus 2020

Voor de digitale afname van examens stapt ESTEL per 1 september 2020 over van Teletoets naar RemindoToets. Met RemindoToets verwachten we nog beter in te kunnen spelen op de verschillende behoeften van scholen. RemindoToets is een flexibel systeem met uitgebreide mogelijkheden.

 

Wat verandert er technisch?

Net als Teletoets is RemindoToets ook een online toetssysteem, waarvoor enkel een pc met internet nodig is.

 

Wat verandert er in het proces?

RemindoToets is zo ingericht dat het voor de school eenvoudig is om het volledige digitale afnameproces zelf te gaan beheren. Hierdoor is een school niet meer afhankelijk van de helpdesk van ESTEL. Het verschil met Teletoets is dan ook dat alle examenkandidaten eenmalig in ReminodoToets worden ingelezen. Vervolgens kunnen de examenkandidaten gekoppeld worden aan alle af te nemen examens. Examenkandidaten krijgen zelf een account waarin ze toegang hebben tot de examens in RemindoToets.

 

Aanvragen omgeving RemindoToets

Om met RemindoToets aan de slag te kunnen gaan is er vanuit jullie school één toetscoördinator per sector nodig. De toetscoördinator regelt vervolgens de verdere toegang van alle gebruikers tot RemindoToets.

Hier is ook de overige informatie met betrekking tot RemindoToets te vinden.

 

Hoe werkt RemindoToets?

Door de flexibiliteit van RemindoToets kent het systeem ook vele opties. Daarom hebben we voor alle stappen die in RemindoToets uitgevoerd moeten worden een handleiding beschikbaar. De toetscoördinator ontvangt de verschillende handleidingen bij het account.

Daarnaast helpen we jullie bij de start van de overgang naar RemindoToets graag op weg. We organiseren hiervoor (op dit moment) een drietal instructiesessies:

  • Donderdag 3 september van 09:30 – 11:00
  • Woensdag 9 september van 09:30 – 11:00
  • Maandag 14 september van 09:30 – 11:00

Meld je via [email protected] aan voor een digitale instructiesessie.

 

Preview

Op de website kunt u alvast een voorproefje nemen op de omgeving van RemindoToets door het demo-examen te maken. Ook examenkandidaten kunnen dit examen doorlopen om te wennen aan de nieuwe lay-out waarin de examenvragen gesteld worden.

 

Ondersteuning vanuit de helpdesk

Met de overstap naar RemindoToets organiseer je als school dus zelf je examenafname. Mocht je hulp nodig hebben bij het klaarzetten blijft onze helpdesk altijd beschikbaar voor de nodige ondersteuning.