Praktijkbeoordelen

 

Wat kun je van Praktijkbeoordelen verwachten?

In dit online beoordelingsinstrument kun je studenten meten, beoordelen en examineren in praktijk- en examensituaties. Alle resultaten worden digitaal verwerkt en vastgelegd.

In het ontwikkelingsgerichte deel kun je de voortgang bijhouden van een student tijdens de stageperiode. Je kunt precies zien hoever de student is in zijn of haar ontwikkeling en hoe de praktijkbegeleider de student gedurende de stage beoordeelt. Alle rapportages liggen vast in het systeem. Het systeem is web based, wat betekent dat je altijd en overal kunt beschikken over de juiste informatie.

Met het kwalificerende deel kun je examens afnemen in de praktijk. Dat kan zijn in het leerbedrijf of op school. Praktijkbeoordelen is voor beide situaties geschikt. Studenten kunnen gemakkelijk bewijsmateriaal uploaden. Als het portfolio een (examen)vorm is, waarvan gebruik gemaakt wordt, kan de student in Praktijkbeoordelen zijn eigen portfolio beheren en onderhouden.

Competente beoordelaars kunnen op eenvoudige wijze beoordelen, zonder papieren rompslomp en binnen duidelijke kaders. Alle resultaten worden vastgelegd. Je raakt nooit meer wat kwijt. De school beschikt over alle relevante informatie om de voortgang en examinering van de student op elk gewenst moment te volgen en in te zien.

Praktijkbeoordelen zorgt ook voor automatische borging van processen e.d. Alle informatie blijft in de omgeving beschikbaar. Er is ook een archief met afgeronde zaken. Praktijkbeoordelen werkt onafhankelijk van tijd en plaats (online).

Binnen ESM is Praktijkbeoordelen beschikbaar voor de kwalificatiedossiers van wegtransport en logistiek.

 

Aan de slag met Praktijkbeoordelen

Ben je enthousiast en wil je met Praktijkbeoordelen aan de slag binnen jouw school?

School nog niet bekend met Praktijkbeoordelen?

Werk je al met Praktijkbeoordelen?

  • Direct inloggen
  • Handleiding toevoegen praktijkopleider aan periode in Praktijkbeoordelen
  • Veelgestelde vragen over werken in Praktijkbeoordelen

Meer weten over ESM Praktijkbeoordelen?

 


Registratie praktijkopleider

Student

De school kan de student ook inlezen in Praktijkbeoordelen. Dan is een aparte registratie van de student niet meer nodig. Vraag bij de betreffende school wat van toepassing is.

 

Praktijkopleider

De praktijkopleider gegevens worden opgehaald bij SBB (alleen voor ontwikkelgericht)
In Praktijkbeoordelen wordt eerst het leerbedrijf gekozen en vervolgens de bijbehorende praktijkopleider. Alleen de praktijkopleiders die de erkenning hebben voor de kwalificatie die de student volgt kunnen gekozen worden. Vervolgens krijgt de parktijkopleider een email voor de aanmelding of wordt deze automatisch gekoppeld aan een reeds bestaande login.

Als een praktijkopleider geregistreerd is in Praktijkbeoordelen kan deze zich via Praktijkbeoordelen aanmelden als beoordelaar. De praktijkopleider klikt dan op ‘examen’. Er wordt een aanmeldformulier gegenereerd. Dit vult de praktijkopleider volledig in. Na ‘indienen’ ontvangt de betreffende school de aanmelding. De school kan dan de aanvraag goedkeuren.

 

Releasenotes

Op deze pagina houden wij de doorontwikkeling van de functionaliteit van Praktijkbeoordelen bij. Praktijkbeoordelen blijft op basis van de feedback van de gebruikers verbeterd worden.


Het instrument Praktijkbeoordelen is (door)ontwikkeld met subsidie van de MBO Raad in een gezamenlijk project van:

– Examenwerk
– Stichting Examens Mobiliteitsbranche (Stem)
– Examenservices Maritiem (ESM)
– Btg Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG)
– Btg Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem (MTLM)