Keuzedeel-examens breder beschikbaar voor ROC’s

Nieuwsbericht

Keuzedeel-examens breder beschikbaar voor ROC’s

31 januari 2017

De examenstichtingen die de uitvoering van de werkzaamheden hebben ondergebracht bij Examenservices hebben onderling overleg gehad over het breder beschikbaar stellen van keuzedeel-examens. Dit betekent dat een deelnemend ROC van één van de stichtingen recht heeft op de keuzedeel-examens van alle samenwerkende stichtingen.

 

Deelnemende examenstichtingen:

  • Examenwerk
  • Stichting Examens Mobiliteitsbranche (Stem)
  • Examenservice Transport en Logistiek (ESTEL)
  • Stichting Examenplatform Entree
  • Stichting Opleiding en Examens Specialistisch Vakmanschap (SOESV)

 

Door het aanbod van keuzedeel-examens breder beschikbaar te maken, beschikken ROC’s snel over een flink aantal keuzedeel-examens. De kosten voor ontwikkeling blijven hierdoor laag. De ROC’s betalen dan namelijk gezamenlijk – via de stichting waar zij deelnemer van zijn – maar één keer voor de ontwikkeling van keuzedeel-examens. Eventueel kan ervoor gekozen worden om keuzedeel-examens van de ene stichting iets aan te passen aan de wensen en behoeften van de andere stichting. Maar dat is altijd vele malen goedkoper dan opnieuw beginnen met ontwikkelen.

 

De examenstichtingen hebben de toegang tot de keuzedeel-examens in een apart deel van hun examenbank ondergebracht. ROC’s die deelnemen aan een van de stichtingen kunnen (ondertekend met geheimhouding) toegang aanvragen tot alleen dat deel van de examenbank. De examenstichting die het keuzedeel-examen aanbiedt, is ook verantwoordelijk voor de vaststelling en het onderhoud en beheer.